Helyszín

Erdőország vadonjában, a Zselic lágyan hullámzó lankái között rendezzük idei Saab-találkozónkat. A „Zselic gyöngyszemének” is hívott Sasréti Vadászkastély Kaposvár és Szigetvár között félúton található.
Az őshonos fák, a vadak és a bájos falvak mellett arról is nevezetes a Zselic, hogy itt van Európa egyik legszebb csillagos égboltja, ahol nincs fényszennyezés, sőt, a kontinensen elsőként nyerte el a „nemzetközi csillagoségbolt-park” címet. Csak nézz fel az égre! Derült nyári éjjeleken milliárdnyi csillag látszik és az egész Tejút derengése is. Találkozónkon ugyan épp holdtölte lesz, de reméljük, ettől még csodás látványban lesz részünk.
De előtte még egy romantikus útra hívunk benneteket: csak klubunkat várja péntek délután a
Sasrét és Almamellék között közlekedő erdei kisvasút, a Zselici Csühögő.

Szombati napunk a török hódoltság jegyében zajlik majd. A Zrínyi Miklós vezette maroknyi csapat Szigetváron állította meg Szulejmán szultán százezres seregét. A programunkban szerepel a szigetvári vár meglátogatása, mely bemutatja a vár történelmét, a török–magyar háborúk korát, a Zrínyi-családot, és a legújabb, „Megállítani Szulejtmánt” interaktív kiállítást is megnézzük.
Az ebédünket is Szigetváron fogyasztjuk majd el, ahonnan stílszerűen a Török–Magyar Barátság Parkba gurulunk, ahol készítünk egy csoportképet is.

Hogy az állatok se maradjanak ki programunkból, vasárnap ellátogatunk a Bőszénfai Szarvasfarmra. A vadasparkban közel 2000 nagyvad – vaddisznók, gímszarvasok, dámvadak, muflonok, őzek – él.